Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΑ ΔΟΞΗΣ, ΚΡΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ…







ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΑ ΔΟΞΗΣ, ΚΡΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ…
Ο Χριστιανός, -κλήρος και λαός- μόνο μένοντας Πιστός έως θανάτου στο Σύμβολο της Πίστεως που θεσπίστηκε διά των Αγίων Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων μπορεί να έχει την ενότητα με τον Θεό και με την Εκκλησία Του.
Όταν λέμε, όμως, ενωμένος με την Εκκλησία, δεν εννοούμε με την θεσμική Εκκλησία, δηλαδή, όπως δυστυχώς λέγουν μερικοί ή ενδεχομένως και οι περισσότεροι, θεωρώντας ότι εφόσον είναι Επίσκοπος και Ιερέας, αυτοί είναι και η Εκκλησία.
Γιατί το λένε αυτό;
Γιατί έχουνε την πεπλανημένη αντίληψη ότι η Εκκλησία είναι οι Επίσκοποι.
Αυτό δηλαδή που πιστεύουνε οι Επίσκοποι και οι Ιερείς, το πιστεύουνε και κάποιοι Χριστιανοί για να μην πούμε οι πιο πολλοί.
Και έτσι πολλοί είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία τους λένε, εγώ είμαι με τον Επίσκοπο, άρα είμαι με την Εκκλησία.
Δεν είναι όμως έτσι.
Γιατί δεν είναι έτσι;
Θα θυμίσουμε σε όλους τους Ορθοδόξους τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος διευκρινίζει ποιοί είναι της Εκκλησίας και ποιοί δεν είναι της Εκκλησίας.
Κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και όχι κατά την αυθαίρετη γνώμη του καθενός, οι της Εκκλησίας είναι εκείνοι που είναι οι της Αληθείας.
«Και γαρ οι της Χριστού Εκκλησίας της αληθείας εισί και οι μη της αληθείας όντες ουδέ της του Χριστού Εκκλησίας εισί».
Δηλαδή αν δεν είμαστε στην Αλήθεια, δεν είμαστε στην Εκκλησία.
Άρα το ζητούμενο είναι αν αυτά που λέμε και Πιστεύουμε είναι αυτά που λέει και Πιστεύει Διαχρονικώς η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Επομένως όταν γράφουν και διακηρύττουν οι αποστάτες ψευδεπίσκοποι της ληστρικής συνόδου της Κρήτης τα συνοδικά πλέον μέλη του λεγόμενου Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) ότι όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι χριστιανοί μέλη του (Π.Σ.Ε.) μαζί με τους Ορθοδόξους είναι η μία διαιρεμένη εκκλησία που πρέπει μέσα σε αυτόν τον αντίχριστο οργανισμό να ενωθεί, αυτοί τώρα μπορούν να εξακολουθούν να είναι της Εκκλησίας;
Επειδή αυτή την βλάσφημη ομολογία του (Π.Σ.Ε.) την ασπάζονται οι περισσότεροι λεγόμενοι επίσκοποι και ιερείς σήμερα, ενώ οι υπόλοιποι σιωπώντας συμβιβάζονται και συνεργάζονται με αυτήν την προδοσία της Πίστεως, αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί είναι εντός της Εκκλησίας;
Όχι βέβαια. Όλοι αυτοί είναι εκτός της Εκκλησίας.
Μόνοι τους βγήκαν, αφού θέλησαν να γίνουν με θεσμικό τρόπο πλέον, μέλη της ψευδεκκλησίας του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ (Π.Σ.Ε.).
Η ίδια υμνολογία της Εκκλησίας, η οποία συμπυκνώνει την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας λέει εν Πνεύματι Αγίω διά του Απολυτίκιου της Αγίας Ευφημίας, «λίαν εὔφρανας, τοὺς Ὀρθοδόξους, καὶ κατήσχυνας, τοὺς κακοδόξους».
Συνεπώς όλοι οι κακόδοξοι, δηλαδή όλοι οι αιρετικοί καταδικάζονται διαχρονικώς από την συνείδηση της Εκκλησίας.
Και έρχονται τώρα οι σύγχρονοι ιούδες και συκοφάντες του Χριστού, οι αιρετικοί ψευδεπίσκοποι του λεγόμενου Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και όσοι έχουν κοινωνία ψευδομυστηρίων με αυτούς να διακηρύττουν βλασφημώντας, ότι όσοι δεν είναι μαζί τους και δεν τους μνημονεύουν είναι εκτός Εκκλησίας.
Έρχονται επίσης οι άλλοι ψευδοκατήγοροι του Χριστού οι ΑΠΟΤΕΙΧΙ(Σ)ΜΕΝΟΙ, αυτοί δηλαδή που δεν μνημονεύουν τους ψευδεπισκόπους του (Π.Σ.Ε.) αλλά παρά ταύτα τους αναγνωρίζουν είτε κατά οικονομία είτε κατά ακρίβεια μέλη της Εκκλησίας και Αρχιερείς- ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ- και καταντούν το ίδιο και χειρότεροι αιρετικοί και συκοφάντες του Κυρίου από αυτούς.
Αλλά, όπως προαναφέραμε, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, αλλά και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας διαψεύδουν όλους αυτούς λέγοντας, ότι μόνο «οι της Αληθείας» είναι της Εκκλησίας.
Επομένως όσοι πιστεύουν διαφορετικά, αλλοιώνοντας στο ελάχιστο την Ορθόδοξη Παράδοση και Διδασκαλία, είναι καταδικασμένοι από τα επίσημα κείμενα των Αγίων Πατέρων στο Συνοδικό της Ορθοδοξίας, με αποτέλεσμα να είναι αποκομμένοι από το Θεανθρώπινο Σώμα της Εκκλησίας.
Ο Κύριος δι’ ευχών όλων των Αγίων να διαφυλάξει και να στηρίξει όλους τους καλοπροαίρετους Χριστιανούς να μην προδώσουν την Αγία και Αμώμητη Ορθόδοξη Πίστη. ΑΜΗΝ.
ΟΥΑΙ στους αποστάτες ψευδεπισκόπους του (Π.Σ.Ε) της ληστρικής συνόδου της Κρήτης.
ΟΥΑΙ στους ψευτοχριστιανούς που εν γνώσει τους έχουν «εκκλησιαστική» κοινωνία με αυτούς.
ΟΥΑΙ και σε όλους τους αποτειχι(σ)μένους που δεν έχουν «εκκλησιαστική» κοινωνία μαζί τους αλλά παρά ταύτα είτε κατά οικονομία είτε κατά ακρίβεια αναγνωρίζουν την ψευδεκκλησία του (Π.Σ.Ε.) για Εκκλησία.

Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός

Άγιος Παΐσιος ο Μέγας και οι Οικουμενιστές

Στις σελ.266-268 ἀναφέρει την περίπτωση τοῦ Μοναχοῦ που εἶπε στο Ἐβραῖο "ἲσως εἶναι ἒτσι καθώς σύ λέγεις" και εὐθύς ἒχασ...