Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019


ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: Διαμαρτυρίες για "χριστουγεννιάτικη" - παγανιστική κατασκευή στο Δήμο Αιγίου.




ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ
https://protionline.gr/2019/12/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84/?fbclid=IwAR2mCBeaNYaE7nYJJX6D40WSpqY1Y3t6GAD0SjvMUoN8_esnHur8rAx8Dt4

Λάβαμε το ακόλουθο email :
– ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ.Διαμαρτυρίες προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, για την απρέπεια στην εορταστική αυτή περίοδο, στο Δήμο Αιγίου.Η απρέπεια της δημοτικής αυτής ενέργειας μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε και μεις. 

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΤΙ ΦΑΤΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό και πάρκα δίχως φάτνη και καλικάτζαροι παντού, να ζουν μια αυταπάτη.

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό κι οι αρχές του τόπου δε μπόρεσαν να στήσουνε μια φάτνη επιτόπου.

Μα στήσαν καλικάτζαρους που χαίρονται, χορεύουν, στη θέα μιας καταστροφής μήπως την προφητεύουν;

Και εμείς πολίτες θεατές θεάτρου παραλόγου, φτωχύναμε και υλικά ως αρνητές του Λόγου.

Ως δημότες Αιγιάλειας , Ορθόδοξοι χριστιανοί ,που και με την ψήφο πολλών από εμάς στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αναδείχθηκε η νέα δημοτική αρχή στην Αιγιάλεια , διαμαρτυρόμαστε στον Δήμαρχο Αιγιάλειας κο Δημήτριο Καλογερόπουλο και ειδικότερα στην πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κα Μαρία Τσουκαλά που σύμφωνα με δικές εξηγήσεις στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ,είναι το πρόσωπο που αποφάσισε με την πρόφαση οικονομικής ανέχειας του Δήμου , να στολίσει την κεντρική πλατεία ΑΝΤΙ όπως πάντα με το Θείο βρέφος και την φάτνη Του ή και το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο , ΜΕ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΨΗ!

Αποτελεί οικτρή πρόφαση ότι η φάτνη του Δήμου μεταφέρθηκε στην Κουλούρα κατόπιν αιτήματος και έτσι ελλείψει πόρων τοποθετήθηκαν οι καλικάντζαροι που πριονίζουν το δέντρο της ζωής , μια τεράστια αντιαισθητική κατασκευή με μοχθηρές μορφές δαιμόνων με ουρές και μία κουφάλα με δαιμόνια μέσα που μοιάζει με το ιερό σπήλαιο της Γεννήσεως ,στον αντίποδα , ώστε αν πλησιάσει ειδικά μικρό παιδί ,αντί για τον Χριστό να δει τα αηδιαστικά δαιμόνια της Νέας Σατανολατρικής Εποχής που ποιος ξέρει ποιας Στοάς την ιδεοληψία , αποφάσισαν οι εκλεγμένοι άρχοντες να μας επιβάλλουν .

Ακόμα και εμπορικά - καταναλωτικά αποτυχημένο για την αγορά και καταθλιπτικό μύνημα εκπέμπει το τερατώδες έργο, να υποβάλλεται ο ποικίλως βασανιζόμενος οικονομικά πολίτης της κρίσης , σε μία αρνητική αύρα ότι του κόβουν τη ζωή , δεν έφταναν όλα τα άλλα...

Αλλά έντονες υπόνοιες μας δημιουργεί και ο συνδυασμός της είδησης για την έλευση παράνομων εισβολέων - "επενδυτών" στην περιοχή μας , μήπως ερχόμενοι ενοχληθούν οι καημένοι από τα χριστιανικά σύμβολα του λαού μας και έτσι τα αποσύραμε προκαταβολικά για να παγιωθεί αυτό και στο εξής από φέτος κάθε χρόνο πλέον .

Μάλιστα μόνο ο Δήμος μας αποτόλμησε να προσβάλλει την Ορθόδοξη έννοια της εορταστικής διακόσμησης , συνοδοιπόρος του Δήμου Αθηναίων με τα διαστημικά άχρωμα φωτάκια που κρέμασε μόλις τώρα αποσύροντας καμπάνες , αστέρια και ότι άλλο προκειμένου να ενθαρρύνει την αποδοχή της νέας μορφής συγκατοίκησης μετά αθέων και αλλοφύλλων .

Όμως μία τέτοια προσβολή στον τόπο που γέννησε την Επανάσταση εναντίον των ισλαμιστών Οθωμανών , στην Βοστίτσα του σταυρού του Λόντου , δε θα γίνει ανεκτή επουδενί και το εκφοβιστικό έκτρωμα με τους διαβόλους πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και να μπει η φάτνη των Ελλήνων όπως παντού και πάντα γίνεται και γινόταν .

Φτηνές δικαιολογίες δε γίνονται πιστευτές , αντιθέτως δημιουργούν βάσιμες καχυποψίες για κάκιστη εκκίνηση της θητείας της δημοτικής αρχής με προσπάθεια καπελώματος των Χριστιανών , καθημερινών οικογενειαρχών που θα φοβούνται να φέρουν τα παιδάκια τους για μία φωτογραφία τέτοιες μέρες μπροστά από την άφαντη φάτνη .

Αιδώς - την αισθητική σας την κακόγουστη και την "προοδευτική "αλληλέγγυη ( προς πάσα κατεύθυνση και ξέρετε εσείς ) ιδεοληψία σας, να την εφαρμόσετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας και μόνο και όχι στη συνείδηση του δημότη , τον οποίο ταράζετε χρονιάρες μέρες ..

Μας δημιουργήσατε βάσιμες υποψίες ότι εκτελείτε εντολές πολιτικών ή άλλων άθεων νεοταξικών κέντρων που με πρόσχημα το περιβάλλον υπερπροβάλλουν τις ιδέες της ανακύκλωσης - νέα μόδα της παγκοσμιοποίησης , πατώντας εκμεταλευτικά στο συναίσθημα της ταλαιπωρημένης από τα σκουπίδια Αιγιάλειας , προκειμένου να κάνουν μικροπολιτική ακόμα και τις Άγιες μέρες , εκδιώκοντας το Χριστό και αντικαθιστώντας τον από νέα νοήματα , όπως ότι το φετινό Πάρκο των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένο σαν θέμα , στην "κυκλική οικονομία " και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο . Που και από το Πάρκο μαθαίνουμε φέτος έχετε εκτοπίσει την φάτνη και δε θα βάλετε ούτε εκεί , χάριν των σκουπιδιών ...κυριολεκτικά..

Και ότι το νόημα των Χριστουγέννων κυρία Τσουκαλά ,μας λέτε χωρίς προσχήματα , ότι είναι, όχι η φάτνη, αλλά η αγάπη γενικά και αόριστα , κοινώς μπουρδολογείτε " προοδευτικά¨δίνοντας τα διαπιστευτήρια μίας άοσμης και αντιχριστιανικής κουλτούρας διακυβέρνησης προς τα πολιτικά κέντρα καταγωγής σας , προκαλώντας ανοικτά τους χριστιανούς της Αιγιάλειας .

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι η γέννηση του Χριστού συμβολίζει, ακριβώς, τον ερχομό της αγάπης στον Κόσμο.
Ότι οι Καλικάντζαροι ΔΕΝ συνδέονται καθόλου με την αγάπη, αντίθετα, με ό,τι αρνητικό δημιουργείται αυτήν την περίοδο!

Τα λαογραφικά έθιμα, όπως αυτό των κανθάρων-τριβολιών - δαιμονίων του Κάτω Κόσμου είναι στον αντίποδα των Χριστουγέννων. Ανήκουν στο σκοτάδι και τα Χριστούγεννα είναι Φως. Η Λαογραφία είναι η λαϊκή σοφία και είναι μέρος της Παράδοσης αλλά αναφορικά με διάκοσμο, η χριστιανορθόδοξη Πίστη εδράζει σε σύμβολα όπως: φάτνης, δέντρου, αγγέλων, φωτεινού αστεριού .. Τοσο απλά.
Για χαϊβάνια μας πέρασαν....
Η αποχριστιανοποίηση της Κοινωνίας μας σε πλήρη εξέλιξη.
Ευχαριστούμε Κα Τσουκαλά που ετοιμάζετε το έδαφος για την Ισλαμοποίηση, τον αφελληνισμό και την πολυπολιτισμική πανσπερμία.
Ζήτω ο Θρησκευτικός Πολιτισμός στο Αίγιον!!!

Είναι όμως αποτέλεσμα της ομολογιακής μας ολιγωρίας και της παραμελημένης μας πίστης, όλων ημών των χριστιανών η κατάργηση επί της ουσίας του βαθύτερου σωτηριολογικού περιεχομένου των Χριστουγέννων.Φταίμε εμείς που σας δώσαμε το δικαίωμα να μας πιάσετ στον ύπνο ..

Το νόημα των Χριστουγέννων είναι ΜΟΝΟ πως ένας Θεός, από άπειρη αγάπη για τον δημιούργημά Του, γεννιέται με απλότητα και ταπεινότητα ως άνθρωπος, σε ένα καταφρονεμένο τόπο (στάβλο) για να σώσει τον κόσμο με την απόκτηση της γήινης σάρκας μας..

Αντί αυτού λοιπόν του κόσμο-χαρμόσυνου γεγονότος διαχρονικής εμβέλειας, που απαιτεί πίστη και ελπίδα, προβάλλεται με όρους παγκοσμιοποιημένης ομοιομορφίας που αγγίζει τα όρια του ολοκληρωτισμού, ένας εορτασμός άοσμος, άχρωμος και ανοίκειος, κενός περιεχομένου

Όταν επιτρέψαμε να αλλοιωθεί η πολιτισμική μας ταυτότητα, με στρεβλή διαπαιδαγώγηση των νέων, με διαλυμένο κοινωνικό ιστό και με ανεξέλεγκτη φυλετική και θρησκευτική πανσπερμία, ουσιαστικά πριονίζαμε το κλαδί επάνω στο οποίο καθόμαστε τόσους αιώνες, και παράγαμε λόγο, τέχνη και πολιτισμό.

Ο σύγχρονος άνθρωπος θυσίασε στα Χριστούγεννα το μεγάλο Χ που σήμαινε τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού, για να το ανταλλάξει με πολύ εγωισμό, φρενήρη αλαζονεία και «φιλανθρωπία» προς χάριν δημοσιότητας και πολιτικής προβολής στην περιπτωσή μας , ώστε να δώσει και τα διαπιστευτήρια στα κέντρα πολιτικής της καθοδήγησης ...

Η συγκεκριμένη αγάπη που προαναγγέλλουν τα Χριστούγεννα υποκαθίσταται από την ουμανιστική φιλανθρωπία. Τα δώρα των μάγων αντικαθίστανται, διολισθαίνοντας στη σύγχρονη μαγεία των δώρων.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου επιζεί ακόμη η παραδοσιακή φάτνη, αυτή είναι δυσανάλογα μικρή στα πόδια του τεράστιου δημόσιου στολισμένου έλατου.

Και κυρίως, το βασικό πρόσωπο των Χριστουγέννων, ο Χριστός, αντικαθίσταται σταδιακά από τον αινιγματικό «Χ» των καλικαντζάρων . Από τα πατροπαράδοτα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου, φθάσαμε στα εισαγόμενα ρεβεγιόν της παγκοσμιοποίησης.

Γιά άλλη μία φορά οι απανταχού Χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε το μεγάλο γεγονός της γέννησης του Χριστού.

Και βρίσκονται στην τοπική μας κοινωνία τώρα υποτίθεται " υπηρέτες του πολιτισμού" επικεφαλής φορέα (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ) να ντρέπονται να αναφερθούν στην Χριστιανική θρησκευτική ταυτότητα προβάλλοντάς την για τους δημότες που τους ψήφισαν , αντιθέτως προκαλούν δια του τύπου με εγωιστικές δηλώσεις και φθηνές δικαιολογίες που τους προδίδουν..

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι την απαγόρευση έμμεσης ή άμεσης δημόσιας εκδήλωσης θρησκευτικού συναισθήματος, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια τέτοια εκδήλωση.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η φάτνη είναι μια έμμεση αναφορά σε μια παράδοση, που έχει όμως θρησκευτική αφετηρία

Εύλογα θα ανακύψει το ερώτημα. Μεταξύ μας τώρα και μην κρυβόμαστε πίσω από προσχηματικές εξηγήσεις στον Τύπο.Πρέπει να απαγορεύσουμε το δημόσιο χριστουγεννιάτικο στολισμό στο όνομα της μη ενόχλησης των άθεων ή των μη Χριστιανών;Είναι λογικό μία ομάδα αλλόθρησκων ή και των ίδιων των αρχόντων αδιάφορων ή και άθεων , μια μικρής πόλης να ζητήσει να μην στολίζεται χριστουγεννιάτικο δέντρο ή φάτνη επειδή προκαλεί το δικό τους θρησκευτικό αίσθημα; Το δημοτικό συμβούλιο σαν εκφραστής της κοινωνίας τι πρέπει να απαντήσει;
Η λογική λέει πως στο βαθμό που υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία που επιθυμεί την διατήρηση των εθίμων, αυτά θα συνεχιστούν, όχι λόγω σεβασμού στους κανόνες της δημοκρατίας, αλλά λόγω επιβίωσης και αντοχής στο χρόνο. Αν πάλι εξασθενήσουν, απλά θα ξεχαστούν.

Η ζωή δίνει τις απαντήσεις και όχι η πολιτική ορθότητα

Η επιθετική στάση οπαδών της πλήρους εξαφάνισης τέτοιων εθίμων μάλλον δουλεύει και για λογαριασμό κάποιων, κυρίως μουσουλμάνων,αθέων κλπ. που δεν κατανοούν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή στην κοινωνία που βρέθηκαν προϋπήρχαν συνήθειες και έθιμα που προφανώς τους είναι ξένα. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι πολιτιστική και όχι θρησκευτική κατάκτηση του Δυτικού κόσμου.

Η τυχόν απαίτηση όμως να αλλάξουν οι κοινωνίες τις γιορταστικές τους συνήθειες πρέπει να μας βρίσκει αντίθετους.
Φαίνεται όμως πως αυτό που έχει σημασία για τους κομματικούς - άρχοντες πιόνια ,είναι να είμαστε με τη “σωστή” άποψη.

Η πολιτική ορθότητα σε όλο της το μεγαλείο. Οι αναφορές για “δίωξη” των χριστουγεννιάτικων εθίμων σε πολλές δυτικές χώρες ολοένα και πυκνώνουν και πρέπει να μας προβληματίσει.

Επί Προεδρίας Ομπάμα – και επί απόλυτης κυριαρχίας της «πολιτικής ορθότητας» στις ΗΠΑ – σε πολλές μεγαλουπόλεις της χώρας είχε περίπου «απαγορευθεί» να λένε «Καλά Χριστούγεννα» (Μerry Christmas) και είχε υιοθετηθεί το πιο ουδέτερο «Καλές Γιορτές» (Season’s Greetings).

Στο Λονδίνο, η φωταγωγία των Χριστουγέννων και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι των περισσότερων επιχειρήσεων ματαιώθηκαν, ώστε να μη «θιγούν» οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας (2% του πληθυσμού). Στην Ιταλία, αρκετά σχολεία και καταστήματα δεν έστησαν τις παραδοσιακές φάτνες, με παρόμοια αιτιολογία. Η παγκοσμιοποίηση έχει απεκδύσει τα Χριστούγεννα από κάθε θρησκευτική αναφορά, μετατρέποντάς τα σε εκδήλωση ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ !

Για να μη… προσβληθούν λέει οι αλλόθρησκοι ή οι άθεοι!

Ταυτόχρονα όμως, στις αντίστοιχες εβραϊκές εορτές, οι ευχές Happy Hanukka ή στις αντίστοιχες μουσουλμανικές εορτές οι ευχές Ramadan Mubarak, όχι μόνο δεν «απαγορεύονται», αλλά προβάλλονται δημόσια.

Γιατί άραγε, μόνο για τις εορτές της Χριστιανικής πλειονότητας να υπάρχει η «απαγόρευση» ή η δημόσια αποθάρρυνση;

–Οι «καθωσπρέπει πολιτικώς ορθές» μαμάδες, δεν μιλάνε στα παιδιά τους για τον Άγιο Βασίλη που θα τους φέρει δώρα τα Χριστούγεννα. Τα δώρα θα τα φέρει την Πρωτοχρονιά ο …. Καλικάτζαρος!

Ο,τιδήποτε, φτάνει να ξεχαστεί κάθε χριστιανικό έθιμο και κάθε χριστιανική παράδοση!

Όχι σε μια έξαρση αντιθρησκευτικού-κοσμικού μένους. Αλλά σε μια μονοσήμαντη αντί-χριστιανική υστερία!

Γιατί τα αντίστοιχα έθιμα των Εβραίων ή των Μουσουλμάνων δεν τολμούν να τα αποδομήσουν. Το αντίθετο…Όλοι αυτοί οι «πολιτικώς ορθοί», θεωρούν υποχρέωσή τους να προσβάλουν τα ήθη αποκλειστικά των Χριστιανών – και μόνο! (Η ιδέα να σέβονται εξ ίσου τις θρησκευτικές συνήθειες όλων, δεν τους περνάει από το μυαλό).

Οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ζούσαν σε αυταρχικά καθεστώτα υπαρκτού σοσιαλισμού έζησαν την… αθεΐα στην εξουσία. Και κατάλαβαν ότι οδηγεί στην Τυραννία– όχι στην Ελευθερία!

Το πρόβλημα το έχουν κυρίως στην δυτική Ευρώπη

Για προφανείς λόγους, οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, επειδή μέχρι πρόσφατα στερήθηκαν τη Δημοκρατία, την περιφρουρούν πολύ αποφασιστικά. Ούτε πρόβλημα ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης έχουν ούτε πρόβλημα από-χριστιανοποίησης.

Η αρρώστια της «πολιτικής ορθότητας» χτυπάει λαούς που δεν έχουν δημοκρατικά αντισώματα – γιατί εκλαμβάνουν τη «δημοκρατία» ως «δεδομένη»!.–Γιατί η «πολιτική ορθότητα» δεν χτυπάει τη θρησκευτικότητα γενικά, χτυπάει τον Χριστιανισμό – και μόνο!Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Χριστιανός για να εξοργίζεται με όλα αυτά.

Ακόμα και άθεοι και αγνωστικιστές συγκινούνται με τα σύμβολα της πολιτιστικής τους παράδοσης και με τα σημάδια που άφησε η Ιστορία πάνω στην Ψυχή και στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού τους.

Όταν οι αριστεροί τραγουδούσαν επί χούντας το «Άξιον Εστί» του Ελύτη που μελοποίησε ο Θοδωράκης, το τελευταίο πράγμα που τους απασχολούσε ήταν ότι πηγή έμπνευσής του υπήρξε ένας Εκκλησιαστικός ύμνος της Ορθοδοξίας.
Δεν χρειάζεται να είναι θρησκευόμενος κανείς για να σέβεται την Πίστη κάθε λαού – πολλώ μάλλον του δικού του λαού.
Αρκεί να μην είναι «βάρβαρος» – με την πιο σύγχρονη έννοια του όρου.
Δηλαδή: άξεστος, αγροίκος, φαύλος και… «πολιτικώς ορθώς»!
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΗΜΟΤΗ , ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ , ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ :

Επίσημη σελίδα της Ελληνικής Βουλής:(https://www.hellenicparliament.gr/…/To-…/Syntagma/article-3/)

Άρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:

EΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΑΤΝΗΣ Η ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΕΙΧΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗΣ Η Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΜΕ !

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟ ΑΙΓΙΑΛΕΑ ΔΗΜΟΤΗ
ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΛΠΗ...

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ (ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ) 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

Ενορχηστωμένη επίθεση των σατανιστών, νεοταξιτών, δημάρχων και δημοτικών Συμβουλίων στην Θεσσαλία και αλλού, κατά της Χριστιανικής πίστεώς μας, εν όψει των Χριστουγέννων. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους χριστιανούς μπλέκοντας τον χοντρό «Αι Βασίλη» τους (που δεν έχει καμμία σχέση με τον αληθινό, λιπόσαρκο, εγκρατή και Άγιο Βασίλειο της Καπαδοκίας) με τα ξωτικά και τις νεράϊδες (με τα δαιμόνια δηλαδή), για να αποδεχθεί ο πολύς και άσχετος με την πίστη λαός, αυτά τα εκτρώματα, που χρησιμοποιούν, για να παρουσιάσουν τα ξωτικά, τις νεράϊδες και τα παρόμοια δαιμόνια ως τάχα «καλά» και σχετικά με τον Άγιο Βασίλειο. 
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Άγιος Βασίλειος ο οποίος με την Αγία ζωή του, νίκησε και κατατρόπωσε τα πονηρά δαιμόνια και ανήλθε στεφανηφόρος στους ουρανούς, με τα σιχαμερά εμετικά και κακόγουστα ξωτικά, νεράϊδες, καλλικατζάρους κ.τ.ο., μὀνο η νοσηρή φαντασία μπορεί να συνταυτίσει των σημερινών δημάρχων και των συμβούλων τους ή μάλλον αυτών που τους προωθούν και τους πατρονάρουν. (από τα έργα τους τους κρίνουμε).
Διαβάστε λοιπόν κείμενο ανατριχιαστικό και αντίχριστο, στην ιστοσελίδα  milosxotikon.gr του Δήμου Τρικάλων: (οι υπογραμίσεις είναι δικές μας).
Ο Πύργος των ξωτικών στα Τρίκαλα
«Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στο Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!
Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί  τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών. 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Ο Καρυοθραύστης, το διασημότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών, ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών. Παραμονή Χριστουγέννων. Σε λίγες ώρες, το ρολόι θα χτυπήσει μεσάνυχτα, μια ώρα μαγική, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.  Το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, που ενέπνευσε τον Τσαϊκόφσκι, με τη θρυλική  του μουσική,  αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του κλασσικού χορού, και που συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα, ζωντανεύει στο εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, στο Μύλο των Ξωτικών.  Ακολουθήστε τη μαγική ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας στα 4 παραμυθένια Βασίλεια, και συναντήστε τη Νεραΐδα των Ζαχαρωτών, τη Βασίλισσα των Λουλουδιών, την Μπαλαρίνα των παιχνιδιών και τον ‘Αη Βασίλη, στο βασίλειο του Πάγου.»

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΊΤΣΑ διαβάζουμε στον ιστοχώρο  pausilipo-magemenodasos
Στην πόλη της Καρδίτσας και στο άλσος Παυσίλυπου από τις 4 Δεκεμβρίου 2019 ως τις 6 Ιανουαρίου 2020, θα υλοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο με τίτλο: «Παυσίλυπο - Το Μαγεμένο Δάσος».

Στην ιστοσελίδα  “escapeall” στο Γκάζι Αθήνα, διαβάζουμε: 
«Ιστορία:  Καλέ μου φίλε δυστυχώς,εσύ και οι φίλοι σου, μετά από άφθονο γέλιο και παιχνίδι, χαθήκατε μέσα στο μαγεμένο δάσος.
Τώρα έχετε μόνο 60 λεπτά για να καταφέρετε να βγείτε,πριν έρθει η κακιά νεράιδα.
Αν σας βρει στο δάσος της θα σας κάνει μικρά μικρά ακίνητα και αμίλητα αγαλματάκια.Αν πιστεύεις πως το παιχνίδι τώρα τελειώνει τότε φίλε μου κάνεις λάθος…το παιχνίδι τώρα ξεκινάει. Γιατί για να βγάλεις την παρέα σου από το δάσος θα πρέπει να πετάξεις ελικόπτερο,να ψαρέψεις σε λίμνη, να μάθεις να παίζεις μουσική,να κουρδίσεις παλιά ρολόγια και πολλά ακόμη!
Στο δάσος δεν θα είστε μόνοι σας. Ευτυχώς εκεί ζει και η καλή νεράιδα που θέλει να σας βοηθήσει! Θα τα καταφέρεις? Θα τα καταφέρετε?
Κατάλληλο από 5 έως 13 ετών. 
Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια η οποία σχεδιάζεται πολλούς μήνες τώρα και έχοντας ως βασικό άξονα τα υψηλά δεδομένα ποιότητας και τις δωρεάν παροχές προς τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, στοχεύει να αποτελέσει έναν νέο εορταστικό προορισμό».

Μας λένε λοιπόν οι παγανιστές του ιστολογίου, ότι τάχα δεν υπαρχουν μόνο κακές νεράϊδες (δαίμονες), αλλά και καλές νεράϊδες (καλοί δαίμονες δηλαδή). Και δυστυχώς πέφτουν θύματα 
οι γονείς, που έχουν φάει πρώτα το “ορεκτικό” μέσα από την TV, το ιντερνέτ,  και τα διαβολοπαιχνίδια που αγοράζουν για τις γιορτές στα ανύποπτα παιδιά τους (οι γονείς ή οι συγγενείς), και τα προσοικειώνουν τα παιδιά, χωρίς πολλάκις οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται (ευρισκόμενοι βέβαια μέσα σε βαρύ πνευματικό λήθαργο), με τα ξωτικά, τα δαιμόνια, νεράϊδες, μπάτμαν, μάγους, καλλικατζάρους, και τα όμοια.
Τώρα μάλιστα στις γιορτές των Χριστουγέννων αμιλλώνται οι Δήμαρχοι ποιος θα πρωτοπροβάλλει τα δαιμόνια, και αντί για να στήνουν στους Δήμους Φάτνες με τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγγέλους, τους Ποιμένες κλπ, στήνουν παραστάσεις με καλλικατζάρους, ξωτικά, νεραίδες και ότι άλλο διαβολικό τους επιβάλλει η νέα σατανοτάξη πραγμάτων που τους πατρονάρει. (βλέπε Αίγιο, Μουζάκι Καρδίτσας και σε πολλές άλλες πόλεις και κωμοπόλεις). 
Σχεδόν σε κάθε πόλη και κωμόπολη, βλέπουμε κέντρα για παιδιά με τον τίτλο «μαγεμένο δάσος» στην Πάτρα, στην Καρδίτσα, στην Έδεσσα, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, και παντού. 
Σε κάθε Σ/Μ, περίπτερο, Ψιλικατζίδικο, σ’όλη την Ελληνική επικράτεια στα ψυγεία τους θα δείς σατανιστικά αναψυκτικά “Hell” που μεταφράζεται “κόλαση” με την μορφή του σατανά με τα κέρατα, ή αναψυκτικά “Monster” που μεταφράζεται “το θηρίο” και έχει παράσταση με τα νύχια του εξαποδώ.   
Πλήρης προετοιμασία λοιπόν για την υποδοχή του αντιχρίστου, από τους άλλοτε Χριστιανούς Έλληνες, οι οποίοι και τα τέκνα τους, σε μεγάλο ποσοστό, διαβολοποιούνται και απαρνούνται τα Βάπτισμά τους στο οποίο υποσχέθηκαν ότι συντάσσονται με τον Χριστό και αποτάσσονται τον σατανά. Κοινωνούν μάλιστα με τον διάβολο, πίνοντας τα διαβολοποτά του.
Αυτούς τους γονείς και τα παιδιά τους, θα τους δείς πολλάκις και στις  «ἑκκλησίες» και μάλιστα μερικούς, ανελλιπώς. 
Η Νέα εποχή σε πλήρη δραστηριότητα και αποδοχή από τον λαό, και στην άλλοτε Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Οι “ποιμένες” δυστυχώς έγιναν μισθωτοί, κοιμούνται αμέριμνοι, ή μάλλον συντασσόμενοι με τους λύκους (τους αιρετικούς οικουμενιστές) και δεν νοιάζονται για τα πρόβατα (το ποίμνιο που τους ενεπιστεύθη ο Θεός) που γίνεται  βορά της νέας εποχής.
Δυστυχώς!!!  Μεγάλη καταστροφή όπως προφητεύουν οι Άγιοι της Εκκλησίας, έρχεται σύντομα. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. 
Γιαυτό άς μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού φεύγοντας από την παναίρεση του σατανικού οικουμενισμού και αρνούμενοι την νέα σατανοτάξη πραγμάτων που μας επιβάλλουν οι μεγαλύτεροι μάγοι και παγανιστές και τα όργανά τους. 
Άς μελετήσουμε τα κείμενα του ιστολογίου “ieraapotihisis.blogspot.com” και του ιστολογίου “esxataxronia.blogspot.com”  για την ενημέρωσή μας και άς πράξουμε κατά Θεόν.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΕ ΚΑΙ ΜΥΡΩΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ. 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΩΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ. ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ή ΜΕ ΤΟ ΕΣΦΑΓΜΕΝΟ ΑΡΝΙΟ; ΕΣΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ.       
       Βλέπε  ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: Διαμαρτυρίες για "χριστουγεννιάτικη" - παγανιστική κατασκευή στο Δήμο Αιγίου. 

Επίσης βλέπε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα  “ieraapotihisis.blogspot.com”  και “Εκκλησιαστικά νέα Πτολεμαίδας”  για τον Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας. 

                                                        Με αγάπη Χριστου του εν φάτνη και εν σπηλαίω Γεννηθεντος για την σωτηρία μας,
 
Μ.Α.Χ.Ο.Μ.Α.Ι. για την Ορθοδοξία
Maxomai.orthodoxia@gmail.com 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. Ευθυμίου Τρικαμηνᾶ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΓΚΥΡΟΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. Ευθυμίου Τρικαμηνᾶ 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΓΚΥΡΟΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ



Παραγγέλλει ὁ Ἃγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος:  «Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως να ελέγχωνται». Τι μᾶς ἀραδιάζει ὁ (κατά τά ἂλλα δογματικά, πολύ καλός) π. Εὐθύμιος, οἰκονομίες που ἒκανε κατά καιρούς ἡ Ἐκκλησία;
Δεν γνωρίζουμε ὃτι ἡ Ἐκκλησία χρησιμοποιεῖ και την ἀκρίβεια και την οἰκονομία ὃπως ἀναφέρει και ο Ἃγιος Νικόδημος στο Πηδάλιον; (ὑποσημ.1 στον 46ο Κανόνα τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων). Αὐτή εἶναι και ἡ μοναδική (;) κακοδοξία τοῦ ἀγωνιστή Ἰερομονάχου π. Εὐθυμίου, που ἒχουμε  ἐντοπίσει, ἀλλά πολύ ἐπικίνδυνη.
Πῶς μπορεῖ κανείς  να χρησιμοποιεῖ ἀνόμοια πράγματα για να
ἀποδείξει κάτι που εἶναι ἀντίθετο με την Ὀρθόδοξη Ἐκκλησιολογία;     Πῶς μποροῦν τα ‘‘βέβηλα, μεμολυσμένα, συγχαμερά, μυσαρά ψευδῆ και κενά ὑπάρχοντα, πάντα ἀδόκιμα τα ὁποῖα ἀποδοκιμᾶσαι και ἀποποιῆσαι και ἀπορρίψαι, και ὡς βἐβηλα ἒχειν ὀφείλωμεν, τα ὁποία τελοῦν ‘‘οἱ αἱρετικοί ψευδοϊερεῖς εὑρισκόμενοι ἐκτός Ἐκκλησίας, οἱ ἐχθροί τοῦ Κυρίου και ἀντίχριστοι, ἀνενέργητοι, μη ἒχοντες Ἰερωσύνη, δυνατοί οὗκ εἶεν χάριν δοῦναι τῶ Κυρίω’’ ὃπως ὁρίζουν οἱ Ἃγιοι Ἀπόστολοι, οἱ Οἰκουμενικές Σύνοδοι και οἱ Ἃγιοι τῆς Ἐκκλησίας,   συγχρόνως να εἶναι και ἒγκυρα; Τό θέμα αὐτό ἡ Ἐκκλησία το ἒχει ἐπιλύσει με Κανόνες Ἁγ.Ἀποστόλων και Οἰκουμενικῶν Συνόδων. Και βλέπε τους Κανόνες 46ο , 47ο και 68ο, τῶν Ἁγ.Ἀποστόλων και εἰδικά τις ὑποσημειώσεις του Ἁγ.Νικοδήμου σ’αὐτούς τους Κανόνες τοῦ Πηδαλίου, καθώς και τους Α’ ἒως καί Ζ’ Κανόνες τῆς Γ’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου και τον Κανόνα τῆς ἐν Καρχηδόνι τοῦ Ἁγ.Κυπριανοῦ με Οἰκουμενικό κῦρος Συνόδου.
        Ἀλήθεια γιατί δεν ἀναφέρεται σε αὐτά τα χωρία τῶν Κανόνων ὁ π. Εὐθύμιος μήπως δεν τα ἒχει ὑπ’ὃψιν του;  Και βέβαια τα γνωρίζει, ἀφοῦ ἀλλοῦ ἀναφέρεται στους ἲδιους Κανόνες. Γιατί λοιπόν τα παρακάμπτει παίρνοντας ἀπό τα κείμενα τῶν Ἁγίων αὐτἀ μόνον που τον “βολεύουν” και αὐτά μόνον προβάλλει στο κείμενό του,  ἀποπροσανατολίζοντας τους πιστούς;
Πού ἀναφέρουν οἱ Ἃγιοι Πατέρες και οἱ Οἰκουμενικές Σύνοδοι ὃτι οἱ αἱρετικοί ἒχουν ἒγκυρα Μυστήρια, εἲτε κατ’ἀκρίβεια εἲτε κατ’οἰκονομία και μάλιστα να πηγαίνουν οἱ πιστοί σ’αὐτούς να βαπτίζονται-μυρώνονται ἢ να ἐξομολογοῦνται, ἢ να παντρεύονται κλπ.;      Τι σχέση ἒχουν αὐτά που διδάσκει ο π.Εὐθύμιος, ὃτι δηλ. κατ’ἀκρίβεια εἶναι ἂκυρα τα Μυστήρια τῶν αἱρετικῶν, ἀλλά κατ’οἰκονομία εἶναι ἒγκυρα, με αὐτά που ἐφήρμοζαν οἱ Ἃγιοι Πατέρες, δηλ.να χρησιμοποιοῦν την οἰκονομία ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ ἀπό την αἳρεση στην Ὀρθοδοξία;  Γι’αὐτό και στέλνει τους ἀποτειχισμένους πιστούς να βαπτίζονται, να μυρώνονται, να παντρεύονται και να κηδεύονται στους αἱρετικούς παπάδες του οἰκουμενισμοῦ τους μνημονεύοντες (ἐκτός τῆς Θ.Κοινωνίας στους αἱρετικούς που την ἀποκλείει).                       
Ἀποροῦμε και ἐξιστάμεθα με τον π.Εὐθύμιο γιατί παραθεωρεῖ και ἀθετεῖ τούς Ι’ (10ον) Κανόνα τῶν Ἁγ.Ἀποστόλων, που διατάσσει να ἀφορίζεται ἐκείνος που θα συμπροσευχηθεῖ με ἀκοινώνητον (και αἱρετικόν) ἀκόμα και σε σπίτι (και στα ‘‘μυστήρια’’ αὐτά δεν γίνεται συμπροσευχή με τους μνημονεύοντες;)  και ΜΣΤ’(46ο) Κανόνα τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων που λέγει: «Ἐπίσκοπον, ἢ Πρεσβύτερον αἱρετικῶν δεξαμένους Βάπτισμα, ἢ θυσίαν, καθαιρεῖσθαι προτάσσομεν, τις γαρ συμφώνησις Χριστῶ προς βελίαρ; ἢ τις μερίς πιστῶ μετά ἀπίστου;» (σελ.54 Πηδαλίου).
Δέχεται ὁ π.Εὐθύμιος το βάπτισμα και τα ἂλλα Μυστήρια τῶν αἱρετικῶν οἰκουμενιστῶν κατ’οἰκονομίαν, ἐκτός τῆς Θείας Κοινωνίας. Στο ἱστολόγιο Πατερική Παράδοση 17/12/2017 με θέμα:«π.Θ.Ζήσης: Θα ἀποδεχθοῦμε ἢ θα ἀπορρίψουμε την Ψευδοσύνοδο;  (και κακοδοξίες αὐτοῦ)» ἀναφέρεται ἐπί λέξει: “Ὁ π.Εὐθύμιος, ἐπίσης, πολλάκις ἔχει πεῖ ὅτι κατ’ Ἀκρίβειαν (καὶ σύμφωνα μὲ τὴν διδασκαλία τῶν Ἁγίων) τὰ μυστήρια τῶν αἱρετικῶν εἶναι ἄκυρα, ἀλλὰ κατ’Οἰκονομίαν (πάλι σύμφωνα μὲ τὰ παραδείγματα τῶν Ἁγίων, ὅταν  σὲ περιόδους αἱρέσεων τὰ πράγματα ἦσαν συγκεχυμένα) εἶναι ἔγκυρα. Γι’ αὐτὸ ἐὰν Σύνοδος Ὀρθοδόξων ἀσχοληθεῖ καὶ διευκρινίσει τὸ θέμα, θὰ δεχθεῖ τὴν ἀπόφασή της)”.
Δεν ἐμπίπτει στα ἐπιτίμια αὐτοῦ τοῦ Κανόνα (τοῦ 46ου τῶν Ἁγ.Ἀποστόλων), ὁ π.Εὐθύμιος ἀφοῦ ὁμολογεῖ ὃτι δέχεται ὡς κανονικά-ἒγκυρα τα μυστήρια τῶν αἱρετικῶν;  Ἐπίσης με το κείμενο αὐτό, που δημοσιοποίησε, δεν παίρνει και την θέση Συνόδου ἀφοῦ προαποφασίζει ἀπό μόνος του λέγοντας ὃτι κατ’οἰκονομίαν εἶναι ἒγκυρα; Ἀλλά δεν θα ἀποφασίσει καμμία Σύνοδος Ὀρθοδόξων τοῦ μέλλοντος, ἐάν εἶναι ἢ ὂχι ἒγκυρα τα “μυστήρια“  τῶν αἱρετικῶν, γιατί ἀπλούστατα το θέμα αὐτὀ το ἒχει ἢδη λύσει ἡ ὀρθόδοξη Παράδοση, αἰῶνες τώρα με τους 46ο ,47ο , 68ο Κανόνες τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων, την ἐν Καρχηδόνη Ἰ.Σύνοδο,τούς 1ον ἒως και 7ον Κανόνες τῆς Γ’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, κ.ἂ., ὃπως παραπάνω ἀναφέραμε.     
Ὃλα τα Μυστήρια δεν τα τελεῖ ὁ Τελετάρχης το Ἃγιον Πνεῦμα; Και το Μυστήριο τῆς Μετουσιώσεως τοῦ ἃρτου και τοῦ οἳνου σε Σῶμα και Αἷμα Χριστοῦ, το ἲδιον Ἃγιον Πνεῦμα δεν το τελεῖ διά τοῦ Ἰερέως; Πῶς λοιπόν το ἓνα το ἀποκλείει και τά ἂλλα τά δέχεται; Πῶς μποροῦν να ἒχουν την χἀρι τοῦ Ἁγίου Πνεύματος οἱ ψευδοϊερεῖς και οἱ ψευδεπίσκοποι ὃπως τους ἀποκαλεῖ ἡ Πρωτοδευτέρα Οἰκουμεν.Σύνοδος στον 15ο Κανόνα της; Ἀπό αὐτούς δεν ἀποτειχιστήκαμε πάτερ Εὐθύμιε; Γιατί γυρνᾶμε σαν τα σκυλιά στον ἲδιον ἐμετό μας;                 
Οἱ Ἃγιοι Πατέρες ποτέ δεν ἐδέχοντο τα μυστήρια τῶν ἀμετανοήτων αἱρετικῶν σαν ἒγκυρα, οὒτε ἒστελναν τους πιστούς να κοινωνοῦν με αὐτούς, (ὃπως κάνετε ἐσεῖς), ἀλλά σε μερικές περιπτώσεις και για εἰδικούς λόγους ἐδέχοντο τους ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥΣ που ἐπέστρεφαν στην Ὀρθοδοξία ἀπό την αἳρεση, χωρίς να τους ζητοῦν να βαπτιστοῦν ἢ σε ἂλλες περιπτώσεις να μυρωθοῦν. Ὃχι γιατί θεωροῦσε ἡ Οἰκουμενική Σύνοδος ὡς ἒγκυρα τα μυστήρια των αἱρετικῶν  ἐνόσο αὐτοί εὑρίσκοντο στην αἳρεση ἐπαναλαμβάνω, ἀλλά ὡς ἀνανέργητα, βέβηλα, μεμολυσμένα και συγχαμερά….και…και…, ἀλλά εἶχε την δύναμη και την Χάρι τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ὣστε να την μεταδώσει στους μετανοημένους ἐπιστρέφοντες στην Ὀρθοδοξία ἀβαπτίστους, και με αὐτόν τον τρόπο να τους ἐντάξει στους κόλπους της.
Ἀλλά και για ὃσα σε εἰδικές περιστάσεις και καιρούς (σπανίως δηλ.) οἰκονόμησε ἡ Ἐκκλησία, δεν εἶναι νόμος και κανόνας, (Πηδάλιον Ἁγ.Νικοδήμου Προλεγόμενα ἐν γένει περί τῶν Ἰ.Κανόνων ὑποσημ.3θ’). ‘Επίσης σημαντικό εἶναι να ἀναφέρουμε και αὐτό που λέγει ὁ Ἃγιος Νικόδημος: ''..ἡμῖν οὑ μέλει τι εἶπον ἢ τι ἐφρόνησαν μερικοί Πατέρες, ἀλλά τι λέγει ἡ Γραφή και ἡ συμφωνία τῶν Πατέρων και τῶν Οἰκουμεν. Συνόδων''(Πηδάλιον Ε’Ἀποστολ.Κανών, ὑποσημ.1). Διότι “οἱ τῶν οἰκουμεν.συνόδων κανόνες, μᾶλλον ἰσχύουσι τῶν τοπικῶν, και οἱ τῶν τοπικῶν μᾶλλον ἰσχύουσι τῶν κατά μέρος Πατέρων, καί μάλιστα τῶν μη ὑπό συνόδου οικουμενικῆς κυρωθέντων” (Πηδάλιον προλεγόμενα ἐν γένει περί τῶν Ἰ.Κανόνων 3ιβ’ Ἁγ.Νικοδήμου).   
Τό ἀντιευαγγελικό και ἀντιπατερικό π.Ευθύμιε δεν εἶναι ὃπως γράφετε «να οίκονομοῦμε τους εαὐτούς μας και ὡς προς τους ἂλλους, εἰδικά τους μικρούς να εἲμαστε αὐστηροί, μέχρι σημείου σκληρότητος και ἀναλγησίας», ἀλλά το να ἐπιτρέπουμε στους πιστούς ἀποτειχισμένους ἢ ὃχι, να τελοῦν τα μυστήρια στους αἱρετικούς μνημονεύοντες, ὃπου γίνεται συμπροσευχή και ὑπάρχει μολυσμός και ἀφορισμός κατά τους Ἁγίους Ἀποστόλους και τους Ἁγ.Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀκριβῶς αὐτό ἀποδεικνύει την ἒλλειψη ἀγάπης, την σκληρότητα και ἀναλγησία μας προς αὐτούς.
Ἡ ψευδοσύνοδος στην Κρήτη δεν νομοθέτησε, ὃτι κατ’οἱκονομία εἶναι και αὐτοί οἱ αἱρετικοί Ἐκκλησίες με ἒγκυρα μυστήρια; Αὐτοί μάλιστα οἱ οἰκουμενιστές ἒχουν «καλύτερη» Ἐκκλησιολογία ἀπό μερικούς ἀπό ἐμᾶς τους ἀποτειχισμένους, που ἀναγνωρίζουμε ὃτι εἶναι αἱρετικοί, ἀλλά ἒχουν και ἒγκυρα μυστήρια!!! Αυτοί  οἱ οἰκουμενιστές, δεν πιστεύουν ὃτι οἱ παπικοί, πρωτεστάντες κ.λ.π. εἶναι αἱρετικοί και γι’αὐτό τους ἒδωσαν την ὀνομασία Ἐκκλησίες και τους ἀναγνωρίζουν ἐκκλησιαστικότητα. Ἐσεῖς π.Εὐθύμιε δεν ἀντιφάσκετε με το να ἀναγνωρίζετε ὃτι εἶναι αἱρετικοί, με το να πιστεύετε ὃτι οἱ αἱρετικοί δεν εἶναι Ἐκκλησία, ἀλλά συγχρόνως να ἀναγνωρίζετε και Μυστήρια ἒγκυρα (κατ’οἱκονομία) σ’αὐτούς;
Ὁσο για το ἐπιχείρημα ὃτι δεν ἒχουν Ἰερέα ἢ εἶναι πολύ μακρυά, ἢ για τα μικρά παιδιά ὃπως προφασίζεσθε στο ἐν λόγω ἒγγραφό σας, σᾶς ἁπαντοῦν ὁ Ἃγιος Ἀθανάσιος ὁ Μέγας: ‘‘ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἢ ὁ πρεσβύτερος οἱ ὂντες ὀφθαλμοί τῆς  Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται και σκανδαλίζωσι τον λαόν, χρῆ αὐτούς ἐκβάλλετε. Συμφέρον γάρ ἂνευ αὐτῶν συναθροίζεσθε εἰς εὐκτήριον οἲκον, ἢ μετ’αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἂννα και Καϊάφα εἰς την γέεννα τοῦ πυρός (ΒΕΠΕΣ 33, 199), και  ὁ Ἃγιος Γερμανός Πατριάρχης Κων/πόλεως: ‘‘Ὃσοι τῆς Καθολικῆς Ἐκκλησίας ἐστέ τέκνα γνήσια, φεύγειν ὃλῳ ποδί τῆ λατινικῆ ὑποταγῆ και μηδέ εὐλογίαν ἐκ τῶν χειρῶν αὐτῶν λαμβάνειν την τυχοῦσαν. Κρεῖσσον γαρ ἐστιν ἐν τοῖς οἲκοις ὑμῶν τῶ Θεῶ προσεύχεσθε κατά μόνας, ἢ ἐπ’ἐκκλησίαις  συνάγεσθε μετά λατινοφρόνων’’.
Για το Μυστήριο τῆς Θείας Κοινωνίας, ἐπιτρέπουν οἱ Ἃγιοι Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας, σε περιόδους διωγμῶν, να Μεταλαμβάνουν οἱ πιστοί ἀπό Σῶμα και Αἷμα  Χριστοῦ, που φυλάσσουν οἱ Μυστηριοφύλακες. Και τό ἐπαναλαμβανόμενο
Μυστήριο τῆς Ἐξομολογἠσεως,  μπορεῖ να γίνεται (και ἢδη γίνεται)  με ἐξαγόρευση μέσῳ τηλεφώνου στον Ἀποτειχισμένο 
ἐξομολόγο, που εἶναι μακρυά και μία ἢ δύο φορές (ἢ και περισσότερες) τον χρόνο να διαβάζεται ἡ συγχωρητική εὐχή. Αὐτό συγχωρεῖται ἀπό τους Πνευματικούς ἢ και Ἐξομολόγους, γιατί βρισκόμαστε σε περίοδος διωγμῶν.  Και γιά τα μη ἐπαναλαμβανόμενα, Μυστήρια, (Ἃγιον Βάπτισμα-Χρῖσμα, Γάμος) ὃσο και μεγάλη να εἶναι ἡ ἀπόσταση, τα μέσα μεταφορᾶς τῆς ἐποχῆς μας, δίνουν την δυνατότητα στον ἀποτειχισμένο πιστό να μετακινηθεῖ κοντά στον Ἀποτειχισμένο Ὀρθόδοξον Ἰερέα για να τελεσθοῦν. Ἂλλωστε μία φορά βαπτίζει κανείς το παιδί του, ἢ παντρεύεται. Καί στην Αὐστραλία να ζεῖ, μπορεῖ το καλοκαίρι, ἀντί να πάει διακοπές, να πάρει το ἀεροπλάνο με τους πιο κοντινούς συγγενεῖς και να ταξιδεύσουν στην Ἐλλάδα για να τελέσουν το Μυστήριο Ὀρθόδοξα. Για τα Νομικά θέματα τῆς Βαπτίσεως και  τοῦ Γάμου, δίνει ἡ Νομοθεσία σήμερα την δυνατότητα, να δηλώνεται το ὃνομα τοῦ νηπίου στο Δημαρχεῖο και να γίνεται “Σύμφωνο Συμβίωσης”.
Για τις τελετές, κυρίως τῆς Κηδείας, ἀλλά και τοῦ Μνημοσύνου-Τρισαγίου  και ἐκεῖ πιστεύουμε ὃτι μπορεῖ να γίνεται μια οἰκονομία, και να διαβαστεῖ ἡ νεκρώσιμη Ἀκολουθία ἀπό τον μακρυά εὑρισκόμενο Ἰερέα και να μεταδίδεται ἡ φωνή του μέσω τηλεφώνου ἢ “Skype”. Δεν ὑπάρχει λοιπόν πιστεύουμε καμμία δικαιολογία, ὣστε να πάει κάποιος ἀποτειχισμένος πιστός, στον οἰκουμενιστή ψευδοϊερέα για να τελέσει το Μυστήριο ἢ την τελετή, με την πρόφαση ὃτι δεν εὓρισκε Ἀποτειχισμένον Ἰερέα κοντά. Ἂλλωστε και τα Μυστήρια που τελεῖ ὁ αἱρετικός ψευδοϊερέας (που δεν ἒχει Ἰερωσύνη κατά τον α’ Κανόνα τῆς Γ’Οἰκουμενικῆς Συνόδου και τον 15ον τῆς Α’και Β’ Οἰκουμεν.Συνόδου), και τους λοιπούς Κανόνες που προαναφέραμε, εἶναι κενά, ἀνενέργητα, βέβηλα, συγχαμερά….Ὃχι μόνον δεν θα πάρει εὐλογία ἀπό ἐκεῖ, ἀλλά θα πάρει κατάκριμα, θα εἶναι ὑπόδικος ἀφορισμοῦ και θα ἐπιφέρει ὁ ἲδιος την ὀργή τοῦ Θεοῦ και τό ἀνάθεμα ἐπάνω του και ἐπάνω στο νήπιό του, ἢ στον/στην σύντροφό του, καθ’ὃτι: “τούς κοινωνοῦντας ἐν γνώσει (τοῖς αἱρετικοῖς), ἀνάθεμα” ὃπως ἐπιτάσσει ἡ 7η Οἰκουμενική Σύνοδος.         
       Γράφει ὁ π.Εὐθύμιος στο τέλος τῆς ἐπιστολῆς του, ὃτι “το ἂκυρον και ἀνυπόστατον, οὐδεμία ἐπίπτωση δύναται να ἐπιφέρει εἰς τον μετέχοντα, οὓτε καλή, οὓτε κακή“. Τότε ἐφ’ὃσον ὁ πιστός δεν βλάπτεται ἀπό την ἂκυρη ἢ ἀνυπόστατη (συν)προσευχή τοῦ αἱρετικοῦ, γιατί ὁ ξε’Ἀποστολικός Κανών διατάσσει, ὃτι  “ὃποιος ἐμβῆ εἰς συναγωγήν αἱρετικῶν δια να προσευχηθῆ, Κληρικός μεν ὢν, ἂς καθαίρηται, λαϊκός δε, ἂς ἀφορίζηται….κατά δε τον λβ’τῆς ἐν Λαοδικείᾳ, «δεν πρέπει, να λαμβάνη τινάς τας παρά τῶν αἱρετικῶν εὐλογίας, αἱ ὁποίαι εἶναι ἀλογίαις και ὂχι εὐλογίαις, ἀλλ’οὐδέ πρέπει να συμπροσεύχηταί τινας με αἱρετικούς ἢ σχισματικούς» κατά τον λγ’ τῆς αὐτῆς. (βλ.Ἁγ.Νικοδήμου στην Συμφωνία τοῦ ΜΕ’ Κανόνα τῶν Ἁγ.Ἀποστόλων, και στην Ἐρμηνεία λέγει: “Πρέπει γάρ τους αἱρετικούς να μισοῦμεν και να ἀποστρεφώμεθα, ἀλλ’ὂχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αὐτούς, ἢ να συγχωροῦμεν εἰς αὐτούς να ἐνεργήσουν τι ἐκκλησιαστικόν ἢ ὡς Κληρικοί ἢ ὡς Ἰερεῖς”). Γιατί ὃλα αὐτά τα ἐπιτίμια,  ἀφοῦ τα μυστήρια τῶν αἱρετικῶν ὡς ἂκυρα και ἀνυπόστατα, οὐδεμία ἐπίπτωση δύνανται να ἐπιφέρουν εἰς τον μετέχοντα;
Πάντοτε  οἱ οἰκονομίες  που ἀποφάσισαν οἱ  Ἃγιοι τῆς Ἐκκλησίας μας, εἲτε ἀπό μόνοι τους, εἲτε Συνοδικῶς ἀναφέρονταν σε         πρόσωπα πιστῶν, ἢ αἱρετικῶν- σχισματικῶν μετανοημένων που ἐπέστρεφαν στην ὀρθοδοξη Ἐκκλησία, και ποτέ στην πίστη. Γράφει ὁ π. Ευθύμιος: “Ἡ διαβεβαίωσις δέ  ὅτι δέν θά ὑπάρξη βλάβη εἰς τήν πίστι μέ αὐτήν τήν Οἰκονομία, ἐπικυρώνει τήν διδασκαλία τοῦ Χρυσοστόμου ἁγίου «Οἰκονομητέον ἔνθα μή παρανομητέον», δηλαδή ποτέ ἡ Οἰκονομία δέν γίνεται ἐφ’ ὅσον ἐπιφέρει βλάβη καί ζημιά στήν πίστι, ἀλλά γίνεται πρός ὄφελος τῆς Ἐκκλησίας, δηλαδή τῶν πιστῶν.” ….Ὁ ἲδιος ὁ π.Εὐθύμιος που τα γράφει δεν τα τηρεῖ;
Δεν ἐπιφέρει βλάβη και ζημιά ὃταν στέλνει  στους αἱρετικούς οἰκουμενιστές τους πιστούς να τελοῦν τα“μυστήριά τους”; Και αὐτοί δεν βλάπτονται; Δεν γίνεται συμπροσευχή; Δεν μολύνεται ὁ πιστός ἀποτειχισμένος ἀπό την ἐπαφή του με τους αἱρετικούς και μάλιστα μέσα στους ναούς των;  Ὁ Ἁγ. Μάρκος ὁ Εὐγενικός λέγει: «Ἃπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι Σύνοδοι, πᾶσαι θείαι Γραφαί, φεύγειν τους ἑτερόφρονας παραινοῦσι και τῆς αὐτών κοινωνίας διίστασθαι». Κελεύει, να ἀπομακρύνονται ἀπό την συναναστροφή με αὐτούς. Ὂχι ὃπως ἐσεῖς παρακινεῖτε τους πιστούς να πηγαίνουν σ’αὐτούς τους αἱρετικούς λύκους (τους ψευδοϊερεῖς-μνημονεύ-οντες), χάριν οἰκονομίας.Καί δεν εἶναι ἀλλοίωση και βλάβη στην πίστη ἡ κακοδοξία σας αὐτή, ὃτι οἱ αἱρετικοί τελοῦν ἒγκυρα Μυστήρια κατ’οἰκονομία; Ἡ θέση σας αὐτή δεν ἐπιφέρει βλάβη και ζημία και στην πίστη και στους πιστούς; 
Γιατί δεν κόπτεσθε π.Ευθύμιε και για τα νήπια ἢ αὐτούς που δεν γνωρίζουν και παραμένουν σε κοινωνία με τους παπικούς; Αὐτούς δεν τούς ἀγαπᾶτε; Θα μπορούσατε να πεῖτε σε κάποιο πνευματικό σας παιδί, που σπουδάζει π.χ. στην Ἰταλία να πάει να βαπτίσει και να μυρώσει το νήπιό του, ἢ να ἐξομολογηθεῖ ἢ να παντρευθεῖ σε κάποιον ψευδοπαπά παπικόν, κατ’οἰκονομία γιατί δεν ὑπάρχει κάποιος Ἰερέας ὀρθόδοξος κοντά; Θα πεῖτε ὂχι; Δεν θα τον στείλω; Γιατί ὂχι π.Εὐθύμιε;  Σε τι διαφέρουν οἱ παπικοί ἀπό τους οἱκουμενιστές, μήπως και οἱ μέν και οἱ δε, δεν εἶναι αἱρετικοί; Μήπως εἶναι Ἐκκλησίες οἱ αἱρετικοί, ἐπειδή το ἀποφάσισε το παράνομο συνέδριο τοῦ Κολυμπαρίου; Μά ἐσεῖς διατείνεσθε ὃτι οἱ αἱρετικοί δεν εἶναι Ἐκκλησίες. Ὁ πάπας δεν ἒχει καταδικαστεῖ προσωπικά ἀπό Οἰκουμενική Σύνοδο, και οἱ οἱκουμενιστές ψευδεπίσκοποι τάχα ὀρθόδοξοι και αὐτοί δεν ἒχουν καταδικαστεῖ ἀκόμα ἀπό καμμία Ὀρθόδοξη Σύνοδο. Θα πεῖτε ὃτι ἡ αἳρεση τοῦ παπισμοῦ ἒχει καταδικαστεῖ. Ναι και ἀπαντᾶμε: και ἡ αἳρεση τοῦ οἰκουμενισμοῦ ἒχει καταδικαστεῖ ἀπό ὃλες τις Οἰκουμενικές Συνόδους (γιατί ὃλες τίς καταδικασμένες ἀπό αὐτές αἱρέσεις ἀλλά και τις θρησκείες, τις ἀποδέχεται και τις θεωρεῖ ὁδούς σωτηρίας),   ἀλλά και κατά τον περασμένο αἰῶνα ἀπό την Ἱ.Σύνοδο τῶν Ρώσων τῆς Διασπορᾶς (Ἁγίου Φιλαρέτου) ἒχει καταδικαστεῖ ὁ οἰκουμενισμός ὡς αἳρεση.   
       Ὃσο για το ἐπιχείρημα τῆς δῆθεν οἰκονομίας στους ἀβαπτίστους Μάρτυρες, ὃπως σφαλερῶς γράφετε, σᾶς ἁπαντᾶ ὁ Ἃγιος Κύριλλος Ἰεροσολύμων στήν Γ’ Κατήχησή του προς Φωτιζομένους, στο κεφ. Ι’, διδάσκει ὃτι: «ὃποιος δεν πάρει την Χάρι τοῦ Ἁγίου Βαπτίσματος, δεν μπορεῖ να σωθεῖ. Ἐκτός βέβαια ἀπό τους Ἁγίους Μάρτυρες, οἱ ὁποίοι και χωρίς το νερό τοῦ Βαπτίσματος, εἰσάγονται στην  Βασιλεία Τοῦ Θεοῦ. Διότι, ὃταν ο Κύριος με τον Σταυρικό Θάνατό Του χάρισε την λύτρωση στο ἀνθρώπινο γένος και λογχίσθηκε, ‘‘τότε ἀπό την Ἁγία πλευρά Του βγῆκε αἷμα και νερό’’ (Πρβλ.Ἰω.19,34). Ὣστε ὃσοι ζήσουν σε καιρούς εἰρηνικούς να βαπτισθοῦν στο νερό και ὃσοι ζήσουν σε ἐποχή διωγμῶν να βαπτισθοῦν στο αἷμα τοῦ μαρτυρίου τους. Γιατί και το μαρτύριο το ὀνόμασε ὁ Σωτῆρας μας Βάπτισμα, λέγοντας: Μπορεῖτε να πιεῖτε το ποτήρι που πίνω ἐγώ και να βαπτιστεῖτε στο βάπτισμα πού ἐγώ βαπτίζομαι; (Μαρκ.10,38)». Το Μαρτύριο λοιπόν τῶν ἀβαπτίστων εἶναι κανονικό Βάπτισμα, ἰδρυμένο ἀπό τον Κύριό μας και δεν το δέχεται κατ’οἰκονομίαν ἡ Ἐκκλησία, ὃπως γράφετε, ἀλλά ὡς κανονικό Βάπτισμα, γι’αὐτό και πολλοί δήμιοι ἢ και ἀλλόθρησκοι μετά το Μαρτύριό τους, ἁγιοκατατάχθηκαν και ἐπιτελοῦν πολλά Σημεῖα. Γιατί ἐάν τους δεχόταν ἡ Ἐκκλησία χάριν οἰκονομίας, δεν θα τους κατέτασσε στους Ἁγίους, ἐπειδή το κατ’οἱκονομίαν δεν εἶναι και τέλειον.  
        Για τα βαπτισμένα νήπια ἡ ἀληθής Ἐκκλησιολογία εἶναι ὃτι σώζονται, ἐνῶ για τα  ἀβάπτιστα νήπια, εἶναι ὃτι δεν σώζονται:Λέγει ὁ Ἴδιος ὁ Κύριος ἠμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς πρὸς τὸν Νικόδημον (ὁμιλῶντας βέβαια γιά περίοδο εἰρήνης):  “Ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοί ἐὰν μὴ τὶς γεννηθῆ ἐξ ὕδατος καὶ πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.”(Ἰω.Γ΄5.)     
         Ἂλλωστε και το ἀεροβάπτισμα αὐτό δεν ὑπονοεῖ;  Γι’αὐτό δεν σπεύδει κανείς να ἀεροβαπτίσει το νήπιο; Για να σωθεῖ ἐάν ἀποθάνει; Ἐάν πίστευε ἡ Ἐκκλησία ὃτι το μικρό βρέφος το ἀβάπτιστο σώζεται χωρίς Βάπτισμα, γιατί να ἐπιτρέπει ἡ Ἐκκλησία και το ἀεροβάπτισμα και μάλιστα ἀπό λαϊκό; Ἐδῶ ἡ Ἐκκλησία πράγματι κάνει  οἰκονομία. Ἐάν ὃμως ζήση το νήπιο, πρέπει να γίνει κανονική Βάπτιση ἀπό Ὀρθόδοξον Ἰερέα. (Διάβασε και την 7η διδαχή τοῦ Ἁγ.Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ). Και στον Ὃσιο Παίσιο ὁ Κύριος τοῦ ἀποκάλυψε σε ὂραμα ὃτι τα ἐκτρωθέντα ἒμβρυα κολάζονται. (βλ.βιβλίο:«Ἡ εὐθύνη τῶν γονέων για την ἀνατροφή τῶν παιδιῶν» Ἀλεξ/πολη 2014 κείμενα ΆνέστηςΜαυροκέφαλος). Και πλειάδα Ἁγίων  ἐδίδαξαν (και θα δημοσιευθεῖ με την βοήθεια τοῦ Θεοῦ, κάποια στιγμή σχετική μελέτη), ὃτι κανείς ἀβάπτιστος ἢ αἱρετικός δεν μπορεῖ να σωθεῖ.                                                             
Οἱ Ἁγίες Οἰκουμενικὲς Σύνοδοι ἀπεφάνθηκαν: “Όλοις τοῖς αἱρετικοῖς ἀνάθεμα” (πρακτικὰ Ζ΄Οἰκουμενικῆς Συνόδου Μ13 400). “ὅποιος δὲν λέει ἀνάθεμα  στοὺς αἱρετικούς, ἀνάθεμα σ΄αὐτὸν τὸν ἴδιο!”. “Εί τὶς τῆς χριστιανοκατηγορικῆς αἱρέσεως ὄντά τινα ἢ ἑν ἐαυτῆ τὸν βίον ἀπορρήξαντα, διεκδικεῖ (=δικαιώνει) ἀνάθεμα”. Και ὃταν κηρύττει ὁ π.Εὐθύμιος ὃτι στον ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ οἰκουμενισμό, μετά την ψευδοσύνοδο τῆς Κρήτης (ὁπότε εἰσῆλθε ἡ αἳρεση Συνοδικῶς γυμνῆ τῆ κεφαλῆ στην Ἐκκλησία), τελοῦνται ἒγκυρα Μυστήρια, δεν δικαιώνει την αἳρεση;  Και δεν ἐνδιαφέρει ἐδῶ το κατ’οἰκονομία ἠ κατ’ἀκρίβεια γιατί στα δόγματα δεν χωρεῖ συγκατάθεση οὓτε στην ἀθέτηση και ἑνός γιῶτα. Γι’ αὐτό και ἡ Ζ’ Οἰκουμενική Σύνοδος : «Ἡμεῖς τους προστιθέντας ἢ ἀφαιροῦντάς τι ἐκ τῆς Καθολικῆς ἐκκλησίας (Ὀρθοδόξου) ἀναθεματίζομεν….Εἲ τις πᾶσαν παράδοσιν Ἐκκλησιαστικήν ἒγγραφόν τε ἢ ἂγραφον ἀθετεῖ, ἀνάθεμα»(Πρακτικά Σπ. Μήλια,σ.805,825,878,879).
         Ὁ Ἃγιος Βασίλειος ἒκανε μία οἰκονομία να σιωπήσει προς καιρόν για εἰδικόν λόγο,  ἀπό το να ὀνομάζει εὐθαρσῶς το Ἃγιον Πνεῦμα Θεόν, ἀλλά δεν εἶπε χάριν οἰκονομίας π.χ. ὃτι δεν εἶναι Θεός το Ἃγιον Πνεῦμα, (ἃπαγε τῆς βλασφημίας), μόνον ἐσιώπησε. Ἐσεῖς τι κάνετε π.Εὐθύμιε; Ἀναγνωρίζετε ἐγκυρότητα στα μυστήρια τῶν αἱρετικῶν. Αὐτό που λέτε δεν εἶναι βλασφημία στο Ἃγιον Πνεῦμα;  Δηλαδή λέτε ὃτι, το Ἃγιον Πνεῦμα δίδει την Χάρι του σ’ αὐτούς που το βλασφημοῦν, στους ἀσεβεῖς και βεβήλους αἱρετικούς, στους ἐχθρούς τῆς Παναγίας και τοῦ Υἱοῦ της, (βλ.ἐμφάνιση τῆς Παναγίας στὸν ἀσκητὴ τῆς Ἱ.Μονῆς Ζωγράφου Ἁγ.Ὅρους Γέροντα Γαβριήλ, ποὺ τοῦ εἶπε: ‘‘ Ἂπελθε ταχέως εἰς την Μονήν, ἀνάγγειλον εἰς τους Μοναχούς και τον Καθηγούμενον ὃτι οἱ ἐχθροί ἐμοῦ και τοῦ Υἱοῦ μου ἐπλησίασαν….’’. Οἱ ἐχθροὶ ἤσαν οἱ στρατιῶτες τῶν λατινοφρόνων αὐτοκράτορος Κων/πόλεως καὶ τοῦ αἱρετικοῦ ψευδοπατριάρχου Ἰ. Βέκκου, οἱ ὁποῖοι μπροστά στους σημερινούς παναιρετικούς οἰκουμενιστάς, εἶναι μαθητούδια, στους ὁποίους “οὗτε χαίρειν”  δεν πρέπει να λέγουμε κατά τον Ἃγιον Ἰωάννη τον Θεολόγο. Γιατί ἡ Χάρις τοῦ Ἁγ.Πνεύματος εἶναι πολύ εὐαίσθητη στα θέματα τῆς πίστεως και ἐγκαταλείπει τον πιστό, ὃταν αὐτός κάνει συγκατάθεση στην αἳρεση ἢ ἀρνεῖται τον Χριστό ἒστω και με ἁπλό λόγο (βλ.Βίον Ἁγ.Παϊσίου τοῦ Μεγάλου στον Μεγ.Συναξαριστή την περίπτωση τοῦ Μοναχοῦ που εἶπε στον Ἐβραῖο με τον ὁποῖο συμπορευόταν και ὁ ὁποῖος βλασφημοῦσε τον Χριστό ὃτι δεν εἶναι ἀληθινός Θεός, ὃτι “μπορεῖ να εἶναι και ἒτσι ὃπως τα λές” και ἒφυγε ἡ Χάρις ἀπό την ψυχή του).   
Δεν μποροῦμε δηλ.να ποῦμε ὃτι κατ’οἰκονομία ὁ λύκος (αἱρετικός) πού φοράει προβειά, που μπῆκε μέσα στο μαντρί και πῆρε την θέση τοῦ ποιμένα (ὁ ψευδε-πίσκοπος ὃπως τον ἀποκαλεῖ ἡ Πρωτοδευτέρα Οἰκουμενική Σύνοδος και ὁ ψευδοποιμένας (που τον μνημονεύει), ὁ ψευδοβοσκός, ὁ οποῖος  χαϊδεύει τον λύκο καθώς δαγκώνει το πρόβατο, (ἀμβλύνει και ἀλλοιώνει το φρόνημα τῶν πιστῶν), ἐπειδή μόνο το δαγκώνει και κόβει κομμάτι δεν πειράζει πολύ, εἶναι καλός λύκος αὐτός, δεν πονάει πολύ το δάγκωμά του, και ἀφοῦ δεν το καταπίνει ὁλόκληρο, κατ’οἰκονομία το δεχόμαστε αὐτό που γίνεται, ἐπειδή που να πάει το πρόβατο, δεν ὑπάρχει κοντά ἂλλος καλός ποιμένας να το ἀναλάβει!!!
 Δεν διατάσσουν οἱ Ἃγιοι Ἀπόστολοι να φεύγουμε μακρυά ἀπό φθοροποιούς ποιμένες; Και ὁ μη ἀποτειχισμένος ὃταν διδάσκεται ὃτι οἱ “παπάδες” του τελοῦν ἒγκυρα Μυστήρια, γιατί να ἀπομακρυνθεῖ ἀπό αὐτούς; Και βέβαια θα παραμείνει ἐκεῖ στην αἳρεση και μάλιστα θα εἶναι και ἐπαναπαυμένος, ἀφοῦ ἐκεῖ τελοῦνται “ἒγκυρα” μυστήρια και ποσῶς θα τον ἐνδιαφέρει ἐάν αὐτό γίνεται κατά οἰκονομία ἢ κατ’ἀκρίβεια.  Πρόσχωμεν ἀδερφοί! Ὅσο καὶ ἂν ἐπιθυμοῦμε τὴν σωτηρία τῶν ἀνθρώπων, δὲν πρέπει νὰ ξεχνᾶμε τὸ ὅτι, κατὰ τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Σιναΐτη, ὁ αἱρετικὸς Ὠριγένης, νόσησε ''ψεύτικη φιλανθρωπία Τοῦ Θεοῦ'' καὶ ἀναθεματίστηκε! (Ἀνάθεμα σημαίνει, χωρισμὸς ἀπὸ Τὸν Θεὸ ).
        Καλοῦμε λοιπόν τον π.Εὐθύμιο και ὃσους φρονοῦν τα ἳδια με αὐτόν, ἐμεῖς  ὃσοι ἀδελφοί ἀποτειχισμένοι (και σκανδαλισμένοι), δεν συμφωνοῦμε με την πλανεμένη θέση του αὐτή, την ὁποία κηρύττει πλέον γυμνῆ την κεφαλή,  να ἀφήσει την μοναδική του (θέλω να πιστεύω), ἀλλά πολύ ἐπικίνδυνη κακοδοξία, (ἡ ὁποία συγχρόνως ἐπαναπαύει τους μη ἀποτειχισμένους και τους κρατᾶ μέσα στην αἳρεση)  και να ἐπιστρέψει στην ἀλήθεια τῆς πίστεως, ὃπως την ὁρίζουν οἱ Ἃγιοι Πατέρες.
        Δηλαδή, να  ὀνομάζει τα “μυστήρια” τῶν  αἱρετικῶν ὃχι ἒγκυρα ὃπως τα λέει, ἀλλά: “μεμολυσμένα,  συγχαμερά, μυσαρά, ψευδῆ και κενά ὑπάρχοντα, πάντα ἀδόκιμα τα ὁποῖα ἀποδοκιμᾶσαι και ἀποποιῆσαι και ἀπορρίψαι, και ὡς βἐβηλα ἒχειν ὀφείλωμεν, τα ὁποία τελοῦν οἱ αἱρετικοί ψευδεπίσκοποι και ψευδοϊερεῖς πού τους μνημονεύουν, εὑρισκόμενοι ἐκτός Ἐκκλησίας, οἱ ἐχθροί τοῦ Κυρίου και ἀντίχριστοι, ἀνενέργητοι, μη ἒχοντες Ἰερωσύνη”, ὃπως ἀκριβῶς τα χαρακτηρίζουν οἱ Οἰκουμενικές Σύνοδοι και οἱ Ἃγιοι Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, και να πάψει να δίνει την συγκατάθεσή του στους πιστούς να πηγαίνουν μόνοι τους στο στόμα τοῦ λύκου, στους αἱρετικούς ψευδοπαπάδες για να τελέσουν τάχα ἒγκυρα μυστήρια, γιατί  “ὂχι μόνον οἱ ἀρχηγοί τῶν αἱρέσεων, ἀλλά και ὃσοι τους ἀκολουθοῦν, θα χαθοῦν μαζί με αὐτούς”, λέγει ὁ Ἃγιος Ἰ. ὁ Χρυσόστομος και ἐπαναλαμβάνει ὁ Ἃγ.Θεόδωρος ὁ Στουδίτης (39η Ἐπιστολή προς Θεόφιλον Φιλοκαλία). Τότε θα τον ἀποδεχθοῦμε σαν τον καλόν ὀρθόδοξον ποιμένα και θα του φιλήσουμε ὃχι μόνο τα χέρια ἀλλά και τα πόδια. Ἀμήν γένοιτο.

Εὐχόμεθα  Καλή Μεγ.Τεσσαρακοστή, και καλή Ἀνάσταση.

Άγιος Παΐσιος ο Μέγας και οι Οικουμενιστές

Στις σελ.266-268 ἀναφέρει την περίπτωση τοῦ Μοναχοῦ που εἶπε στο Ἐβραῖο "ἲσως εἶναι ἒτσι καθώς σύ λέγεις" και εὐθύς ἒχασ...