Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2020




† Τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές χαίρετε πάντα εν Κυρίω,

εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας, ο Κύριος να δωρίζει την Αγάπη Του.

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να μας χαριτώσει ο Άγιος Παράκλητος με πνεύμα μετανοίας και να μας ενδυναμώσει ο Κύριος να πράττουμε έργα που να βεβαιώνουν ότι τηρούμε τις εντολές Του.

Η παρούσα επιστολή απευθύνει ένα αυθόρμητο αδελφικό κάλεσμα σε όλους τους αποτειχισμένους αδελφούς της Αθήνας.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της ομολογίας επιφέρει πολλές δυσκολίες και πολλούς κινδύνους. Είναι αναγκαίο να μελετήσουμε και να γνωρίζουμε πολύ καλά τον δρόμο που έχουμε επιλέξει, αφενός για να προστατευτούμε από τις πλάνες (εσωτερικές & εξωτερικές) και αφετέρου να είναι η ομολογία μας στέρεα ώστε να αποφέρει καρπούς.

Η ανάγκη επαγρύπνησης και εγρήγορσης είναι απαραίτητες διότι, ταυτόχρονα με τον ομολογιακό αγώνα υπάρχει η αδιάκοπτη πνευματική μάχη κατά των παθών και του παλαιού ανθρώπου. Ας συνδράμει ο ένας προς τον άλλο για πνευματική συμπαράσταση και ομολογιακή ενδυνάμωση.

Στην πρωτεύουσα του πληθυσμού των πέντε εκατομμυρίων, η εκκλησία διαθέτει χιλιάδες κληρικούς και δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει «ως εδώ», προχωρώντας σε χειροπιαστή ομολογία πίστεως με την κατά Τον Θεό νόμιμη διακοπή μνημονεύσεως. Εφόσον δεν βρέθηκε ούτε ένας, ας είναι οι λαϊκοί που θα πούνε ένα μεγάλο όχι στην αίρεση, η οποία λυμαίνεται τις ψυχές των αδελφών.

Οι αποτειχισμένοι κληρικοί της Ελλάδας οφείλουν πρώτα Στον Κύριο και κατόπιν στον λαό, όχι απλά να έχουν επικοινωνία αλλά να είναι ενωμένοι ως μία φωνή και ένα σώμα.[i]

«εἰ οὖν ἐγὼ ἔνιψα ὑμῶν τοὺς πόδας, ὁ Κύριος καὶ ὁ Διδάσκαλος, καὶ ὑμεῖς ὀφείλετε ἀλλήλων νίπτειν τοὺς πόδας.» Ιω. 13,14

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι αρκετοί αδελφοί έχουν αιτηθεί, έχουν παραινέσει, έχουν παρακαλέσει τους αποτειχισμένους κληρικούς να συγκεντρωθούν όλοι μαζί με σκοπό την ενότητα. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτό επιθυμούν όλοι οι αδελφοί μηδενός εξαιρουμένου.

Παρατηρώντας την σύγχυση απόψεων που επικρατεί στο αποτειχισμένο ποίμνιο, οι λαϊκοί  οφείλουμε να απαιτήσουμε από τους πνευματικούς μας πατέρες αυτή την ενότητα κάνοντας την αρχή εμείς οι ίδιοι. Ας ενωθούμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ένωση των λαϊκών είναι ένα σαφέστατο ενωτικό μήνυμα προς τους αποτειχισμένους κληρικούς και ένα ελεγκτικό ομολογιακό μήνυμα στους κληρικούς οι οποίοι βρίσκονται δέσμιοι στην αίρεση του οικουμενισμού.

Όστις ενδιαφέρεται για την ενότητα και την Σύναξη ας επικοινωνήσει με στο παρακάτω Email.


         Βασίλης Δαμουλάκης

basilesbasileiou38@gmail.com

Άγιος Παΐσιος ο Μέγας και οι Οικουμενιστές

Στις σελ.266-268 ἀναφέρει την περίπτωση τοῦ Μοναχοῦ που εἶπε στο Ἐβραῖο "ἲσως εἶναι ἒτσι καθώς σύ λέγεις" και εὐθύς ἒχασ...