Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μην αφήνεται τις μικρές διαφορές να μας διχάζουν


Αποτειχισμενοι παλαιοί και νέοι 


Αγαπητοί εν Χριστό  αδερφοί θα ήθελα να μιλήσω για το θέμα της εξαιρέσεις των αποτειχισθέντων κληρικών,μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών διότι δισφημιζετε η άγιο πατερική Αποτείχιση  απο την αίρεση και τους φορείς της όπως δικαίος επραξαν οι ιερείς και οι λαϊκοί και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου της Κρήτης πχ(π. Ευθύμιος τρηκαμινας, Επίσκοπος Ρασκας Αρτέμιος κ.α.)και οι μετα της ψευδοσυνοδου αποτειχισθέντες π.χ.(π. Θεόδωρος Ζήσης, Π.Νικόλαος Μανώλης, Αγιορειτες Πατέρες, κ.α.  και απο άλλες Χώρες) σύμφωνα με τον 15ο κανόνα της πρωτοδευτέρας Οικουμενικής Συνόδου και άλλων πολλών κανόνων.
 Δεν πρέπει να μας διαχωρίζουν κάποιες μικρές διάφορες οπως π.χ. το Εορτολόγιο δηλαδή μερικοί Πατέρες απο καλή προαιρεση γύρισαν με το παλαιό Εορτολόγιο Χωρίς να ενταχθούν σε καμία απο τις παρατάξεις της παρασυναγωγής των <<ΓΟΧ>> δεν είναι θέμα πίστεως το εορτολόγιο. Θα πρέπει να έρθουν σε κοινωνία όλοι οι Πατέρες και να συλειτουργούν χωρίς να τους χωρίζει το Εορτολόγιο αν και θα ήταν προτιμότερο οταν συλειτουργούν να εορτάζουν με το πάτριο Εορτολόγιο. Ακόμα καλό θα ήταν να μην κάνουμε μεγάλου χρονικού διαστήματος Οικονομίες διότι:

«Τοις κοινωνούσιν εν γνώσει τοις αιρετικοίς ανάθεμα». (Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος.


 Γι αυτόν τον λόγον όταν αποτειχίζετε κάποιος πρέπει να μάθει την ακρίβεια πρώτα ώστε σιγά σιγά να σταματήσει την οικονομία. Και αν κάποιος κοινωνάει στους μνημονεύοντες καλύτερα να μην κοινωνάει στους μη μνημονεύοντες μέχρι να τηρεί την ακρίβεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Παΐσιος ο Μέγας και οι Οικουμενιστές

Στις σελ.266-268 ἀναφέρει την περίπτωση τοῦ Μοναχοῦ που εἶπε στο Ἐβραῖο "ἲσως εἶναι ἒτσι καθώς σύ λέγεις" και εὐθύς ἒχασ...