Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

«Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως.» Άγιος ιωάννης Χρυσόστομος

Ὁ Οἰκουμενισμός εἶναι λεγεών αἱρέσεων"
π. Ἰουστῖνος Πόποβιτς

Ας αφήσουμε την 'Ιεραποστολική αγάπη'   και ας πάμε απευθείας στα λόγια του Θεού μας του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ διότι όλες οι απαντήσεις δίνονται μέσα από το ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  (μόνο Αυτό είναι Ιερό και ΄Αγιο και όχι το κοράνι, όπως συνηθίζει να λέει ο πατριάρχης...)!!!                                                             

 Κατά Ματθαίον Ευαγγ. (Κεφ 10 στιχ.34-35)                                                                   
 34. ΄Μη νομίσετε ότι ήλθον βαλείν ειρήνη επί την γην, ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν'  35. 'ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής'.                                                                                                   

  Επομένως ο Ιησούς δεν ήρθε να συμφιλιώσει την Αλήθεια με το ψέμα, τη Σοφία με την ανοησία, το Καλό με το κακό, το Δίκαιο με το άδικο, την Αγνότητα με την ασωτία, Τον ΘΕΟ με τον μαμωνά αλλά φέρνει ξίφος Αληθείας, το ξίφος του Λόγου του Θεού, για να τα ξεχωρίσει και να ξεκόψει το ένα από το άλλο!!!

ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτω ἀκοινώνητος ἔσται
(Ι´ καί ΜΕ´ Ἀποστολικοί Κανόνες, Β´ Κανών τῆς ἐν Ἀντιοχείᾳ Συνόδου).

Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μου ο μόνος τρόπος ίνα αναστηθει το έθνος ημών είναι η Σωτήριος μετάνοια και η μετάνοια έρχεται απο την αντιμετώπιση του εχθρού τής αμαρτίας ο Θεός δεν μας τιμώρησε μόνο γιά τις αμαρτίες ημών αλλά για το εσχατο της αμαρτίας που δεν είναι άλλο απο την υποταγή στον αντιχριστο δηλαδή την αίρεση τον Πάπα αν οι Παλαιολόγοι Αυτοκράτορες είχαν ζητήσει βοήθεια απο τον θεό την Παναγία και τους αγίους η αυτοκρατορία θα υπήρχε ακόμα. Αλλά όπως πάντα γίνεται αν αφησεις το χέρι του θεού θα πεσεις διότι το δινεις στον Σατανά. Οι Άγιοι προσπαθεισαν να σώσουν την Πόλη π.χ. ο Άγιος Γεννάδιος εκραυγαζε στον Μεγαλοδύναμο παρ όλο που έγινε η ένωση με τούς εχθρούς του να λυπηθει την Πόλη Αλλά ο θεος Αφού ο λαός δεν μετανοούσε δεν μπορούσε να του καταργήσει την ελευθερία του.   
   Ἐκ τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου.

† «Οὐδεὶς γὰρ ἡμῶν κρίνεται διατὶ δαιμόνια οὐκ ἐξέβαλεν, ἤ διατὶ οὐκ ἔσχε πρόγνωσιν, ἀλλ’ ἕκαστος κριθήσεται, εἰ τὴν πίστιν τετήρηκε καὶ τὰς Ἐντολὰς καὶ Παραδόσεις γνησίως ἐφύλαξεν».     

 Λοιπόν ίνα μην πάθουμε τα ίδια ένα πράγμα θέλει ο κύριος την μετάνοια. Δηλαδή πώς; να διακοψουμε κοινωνία με τους λατηνοφρόνες, οικουμενιστές, κολυμπαριστές όσους δηλαδή δέχονται την ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου της Κρήτης του 2016. Όπως και οι Άγιοι μας έτσι και εμείς πρέπει να αποτειχιστούμε απο τους αιρετικους ώστε να μας συνχωρέσει ο τρισάγιος θεός ημών. 

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΙΟΙ
Άγιος Γρήγοριος Παλαμάς (14 Νοεμβρίου)  έκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Ιωάννη Καλέκα και  γι αυτή την πράξη ο Καλέκας τον καθαίρεσε  Αγιος Θεόδωρος Στουδίτης (11 Νοεμβρίου,πατέρας της αποτείχισης) Άγιος Μάξιμος Ομολογητής (13 Αυγούστου), Άγιος Μάρκος Ευγενικος (19 Ιανουαρίου)  ονόμαζε καθάρματα όσους ορθοδόξους είχαν κοινωνία με τους παπικούς.  Άγιοι Θεοφυλακτος και Παύλος ( 8 Μαρτίου)   όσιος Μακάριος  (1η Απριλίου),  Άγιος Νικήτας ομολογητής (3 Απριλίου) ,  άγιος Γερμανος Κων/πόλεως (12 Μαΐου) , Αγιος Σεργιος  ομολογητής (13 Μαΐου), αγιος Νικηφόρος ο ομολογητής (2 Ιουνίου)   Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς (14 Ιουνίου);  Αγιος Παϊσιος  ο αγιορείτης (12 Ιουλίου)  αγιος Νικόδημος ο αγιορείτης (14 Ιουλίου), αγιοι 26 ζωγραφίτες μάρτυρες (22 Σεπτεμβρίου) έκοψαν το μνημόσυνο του πατριάρχη Ιωάννη Βέκου και μαρτύρησαν γι αυτό,  αγιος Ιωσήφ Κων/πόλεως (30 Οκτωβρίου), αγιος Στέφανος ο Νέος(28 Νοεμβρίου).

Αυτό ζητάει απο μας ο Θεός.

Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος λέγει:  «Ἀλλά καί ἐάν ἡμεῖς ἤ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὅ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. ὡς προειρήκαμεν, καί ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ’ ὅ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω» (Γαλ. 1, 8-9).

Ἁγίου Νικηφόρου.

(Τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ ἀποτελοῦν οἱ εὐσεβεῖς ὁσονδήποτε ὀλίγοι καὶ ἄν μείνουν. Οἱ ἀκολουθοῦντες τὴν καινοτομίαν, ἔξω τῆς Ἐκκλησίας εἶναι).

† «Εἰ δὲ διαμένουσιν ἐν τῇ αἱρέσει, καὶ ἴσως καὶ ἑτέρους τινὰς ἀμαθεστέρους καὶ ἁπλουστέρους δυνηθῶσιν ἀποβουκολῆσαι, κἄν ὀχλαγωγήσωσι καὶ πλῆθος συνάγωσιν ἔξω τῶν ἱερῶν τῆς Ἐκκλησίας περιβόλου εἰσίν. Εἰ δὲ καὶ πάνυ ὀλίγοι ἐν τῇ Ὀρθοδοξίᾳ καὶ Εὐσεβείᾳ διαμένουσιν, οὗτοι εἰσὶν Ἐκκλησία καὶ τὸ κῦρος καὶ ἡ προστασία τῶν ἐκλησιαστικῶν θεσμῶν ἐναὐτοῖς κεῖται. Κἄν κακοπαθῆσαι αὐτοῖς ὑπὲρ τῆς εὐσεβείας δεήσει, ὅπερ ἐστιν εἰς καύχημα αἰώνιον καὶ ψυχικῆς σωτηρίας πρόξενον...»

Η απομάκρυνση από τούς αιρετικούς πώς γίνεται να είναι δυνιτική αφού οποίος κοινωνεί με αιρετικούς θα κριθεί όπως ο αιρετικός διότι η μνημόνευση του αιρετικού στα μυστήρια δηλώνει την ταυτότητα της πίστεως του αναφέροντως συνεπώς και του εκκλησιάσματος.

Αγιορειται Πατέρες πρός αυτοκράτορα Μιχαήλ Παλαιολόγον: «Καί πως ταυτα ανέξεται ορθοδόξου ψυχή καί ουκ αποστήσεται της κοινωνίας των μνημονευσάντων αυτίκα . . . ότι μολυσμόν έχει η κοινωνία, εκ μόνου του αναφέρειν αυτόν, κάν ορθόδοξος είη ο αναφέρων».

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα εν Χριστό αδερφοί ! Μήπως υπάρχουν αποτειχισμενοι στο Μόναχο Γερμανίας ; Αλλά και στην Ξάνθη (Ελλάδα ) ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άγιος Παΐσιος ο Μέγας και οι Οικουμενιστές

Στις σελ.266-268 ἀναφέρει την περίπτωση τοῦ Μοναχοῦ που εἶπε στο Ἐβραῖο "ἲσως εἶναι ἒτσι καθώς σύ λέγεις" και εὐθύς ἒχασ...